Scroll Top

Imzot Vinçens Prennushi O.F.M.

Arqipeshkëv Lindi në Shkodër më 04.09.1885. Kushtet e Përjetshme i bëri në Salisburg (Austri) më…

Dom Anton Zogaj

Lindi në Kthellë të Mirditës më 26.07.1908. I Dioqezës së Durrësit. U shugurua meshtar më…

Dom Dedë Maçaj

Lindi në Mal të Jushit të Shkodrës më 05.02.1920. Filozofinë dhe Teologjinë e kreu në…

Dom Dedë Malaj

Lindi në Malkolaj të Velipojës më 16.11.1917. Shkollën fillore e bëri në vendlindje. Ndoqi Seminarin…

Dom Anton Muzaj

Lindi në Kosovë më 12.05.1921. U shugurua meshtar i dioqezës së Shkodrës më 19.03.1944. Prej…

Atë Giovanni Fausti S.I.

Lindi në Broco të Markenos (Bresha-Itali) më 19.10.1899. U shugurua meshtar në Romë më 09.07.1922….

Atë Gjon Shllaku O.F.M.

Lindi në Shkodër më 27.07.1907. Studimet universitare i bëri në Lovanio të Hollandës dhe në…

Atë Mati Prendushi O.F.M.

Lindi në Shkodër më 02.10.1881. Filozofi studioi në Schwaz dhe Teologji në Kaldaro të Italisë…

Atë Gaspër Suma O.F.M

Lindi në Shkodër më 22.03.1897. Studioi në Shkodër dhe pastaj në Vjenë, Grac e Lankowitz…

Dom Alfons Tracki

Lindi në Bleischwitz/Bliszczyce më 02.12.1896. I Dioqezës së Shkodrës. U shugurua meshtar në Shkodër më…

Dom Dedë Plani

Lindi në Shkodër më 21.01.1891. Studioi Filozofi në Seminarin Papnor të Shkodrës dhe Teologji në…

Atë Serafin Koda O.F.M.

Lindi në Kosovë më 25.04.1893. U shugurua meshtar më 30.06.1915. Qe Mësues; Famullitar në Rajë-Mertur,…

Dom Gjon Gazulli

Lindi në Dajç të Zadrimës (Lezhë), më 26 mars 1893. Pas shkollës fillore në vendin…

Dom Jak Bushati

Lindi në Shkodër më 07.07.1890. Fillimisht ndoqi shkollën te Fretërit Minorë dhe pastaj Seminarin Papnor…

Dom Josef Marksen

Lindi në Worringen të Gjermanisë më 02.08.1906. I Dioqezës së Durrësit, tani Tiranë-Durrës. Filozofinë e…

Dom Ejëll Deda

Lindi në Shkodër më 22.02.1917. Shkollën fillore e bëri në Lagjen Ballabane të Shkodrës. Pastaj…

Dom Lekë Sirdani

Lindi në Gurëz më 01.03.1891. U shugurua meshtar në Shkodër më 24.04.1916. Famullitar i Bogës,…

Dom Mikel Beltoja

Lindi në Beltojë më 09.05.1935. Në kulm të regjimit komunist, meqë ishte mbyllur Seminari Papnor…

Dom Ndre Zadeja

Lindi në Shkodër më 03.11.1891. Pasi bëri shkollën fillore dhe atë të mesme hyri në…

Dom Lazër Shantoja

Lindi në Shkodër më 02.09.1892. U shugurua meshtar në Shkodër më 29.05.1915. Kapelan ushtarak, Zëvendës-famullitar…

Dom Shtjefën Kurti

Lindi në Ferizaj të Kosovës më 24.12.1898. Studioi në Seminarin e Shkodrës, pastaj në Insbruk…

Fran Mirakaj

Laik Lindi në Kodër Qurk të Iballës të Pukës më 13.08.1916. I martuar me Prenda…

Gjelosh Lulashi

Laik Lindi në Ndreaj të Shoshit të Dukagjinit më 02.09.1925. I Dioqezës së Pultit, tani…

Dom Pjetër Çuni

Lindi në Shkodër më 09.07.1914. Filozofinë e bëri në Seminarin Papnor Shqiptar të Shkodrës, kurse…

Imzot Frano Gjini

Ipeshkëv Lindi në Shkodër, më 20.02.1886. U shugurua meshtar më 28.06.1908. Në vitin 1918 u…

Mark Çuni

Seminarist Lindi në Rranxa të Bushatit më 30.09.1919. Shkollën fillore e bëri në vendlindje. Më…

Atë Bernardin Palaj O.F.M.

Lindi në Shkodër më 02.10.1894. Ndoqi të gjitha shkollat e Fretërve Minorë të Shkodrës, kurse…

Marije Tuci

Aspirante murgeshë Lindi në Ndërfushaz të Mirditës më 12.03.1928. E Dioqezës së Abacisë Nullius të…

Atë Çiprijan Nikaj O.F.M.

Lindi në Shkodër më 17.09.1900. Studioi në Seminarin e Fretërve Minorë të Shkodrës, pastaj në…

Vëlla Gjon Pantalija S.I.

Lindi në Prizren (Kosovë) më 02.06.1887. Studioi në vendlindje. Formimin e vet kulturor e plotësoi…

Atë Josif Papamihali

Meshtar katolik i ritit bizantin Lindi në Elbasan më 23.09.1912. Studioi Filozofi e Teologji në…

Atë Danjel Dajani S.I.

Lindi në Blinisht të Zadrimës më 02.12.1906. Studioi në Seminarin Papnor Shqiptar të Shkodrës, kurse…

Atë Karl Serreqi O.F.M.

Lindi në Shkodër më 26.02.1911. Teologji studioi në Koleviti të Peshias (Itali). U shugurua meshtar…

Ate Luigj Paliq

Lindi në Janjevë (Kosovë), në Arqipeshkvninë Shkup- Prizren, më 21 shkurt 1879. Pas shkollë fillore…

Dom Luigj Prendushi

Lindi në Shkodër më 24.01.1896. I Dioqezës së Sapës. U shugurua meshtar në Saluco të…

Mons. Jul Bonati

Lindi në Shkodër më 24.05.1874. Studioi në Kolegjin Saverian të Jezuitëve të Shkodrës. U shugurua…

Dom Mark Xhani

Lindi në Shën Gjergj të Malit të  Zi, që në atë kohë i përkiste Dioqezës…

Dom Ndoc Suma

Lindi në Sumë të Nënshatit më 31.07.1887. I Dioqezës së Sapës. Ndoqi Seminarin Papnor Shqiptar…

Qerim Sadiku

Laik Lindi në Vuthaj të Shkodrës më 12.02.1919. I martuar me Marije Vatën në shtator…

Dom Marin Shkurti

Lindi në Samrish të Dajçit të Bregut të Bunës më 01.10.1933. Në kulm të regjimit…