Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

Dom Mark Xhani

Lindi në Shën Gjergj të Malit të  Zi, që në atë kohë i përkiste Dioqezës së Shkodrës më 10.07.1909. I Dioqezës së Abacisë së Shën Llezhdrit të Oroshit, tani të Rrëshenit. U shugurua meshtar në Itali më 21.03.1942. Famullitar i Oroshit dhe i Kalivarit të Mirditës. Sekretar i Imzot Frano Gjinit. U arrestua në Kalivar dhe u burgos në Shpal në vitin 1947. Pa gjyq dhe pa dënim, vdiq gjatë torturave në Shpal në vitin 1947.