Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

Dom Marin Shkurti

Lindi në Samrish të Dajçit të Bregut të Bunës më 01.10.1933. Në kulm të regjimit komunist, meqë ishte mbyllur Seminari Papnor Shqiptar, u përgatit për meshtar në mënyrë private prej Arqipeshkvit Imzot Ernest Çobës, i cili e shuguroi meshtar më 08.12.1961, së bashku me Dom Mikel Beltojën. U arrestua dhe u burgos në Shkodër më 27.11.1968. Gjyqi iu bë në Dajç. U dënua me vdekje më 20.03.1969 dhe u pushkatua më 01.04.1969.