Letër për kohën e Ardhjes dhe për "Vizita ad Limina"

Shumë të dashur meshtarë, rregulltarë, rregulltare Shumë të dashur besimtarë të Dioqezave tona,
Zoti ju mbushtë me gëzim e shpresë dhe bëftë që secili prej jush ta pranojë praninë e tij si Atë i mirë dhe i dashur. Sapo ka përfunduar Viti jubilar i Mëshirës gjatë të cilit Zoti është denjuar të derdhë shumë hire mbi ne: ...

Përshkrimi i Logo-s së Martirëve në Shqipëri
Logo-ja më së pari është një rreth. Rrethi:      Simbol qiellit, i botës shpirtërore, i botës së përtejshme në mardhënje dialektike me Tokën. Simbol i hyjnisë, Alfa dhe Omega. Simboli i të përkryerës, të palëvizshmes. Paraqet Amshimin. Në fakt tre…

Lumnimi i Martirëve të Shekullit XX në Shqipëri. 05.11.2016

Leter qarkore e Konferencës Ipeshkvore për lumnimin e martirëve shqiptarë

Fort të dashur,
I jemi shumë mirënjohës Zotit i cili sivjet na ka mbushur me shumë gëzim kur, nëpërmjet Papa Françeskut, ka ngritur emrin e së Lumes Tereza ndër emrat e shenjtërve të Kishës.KULTURE

Imzot Vinçens Prenndushi me Shokë Martirë

Fjala e Paqes

 Kumbona e së dielës