Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

Konferenca e dytë 21 – 25 shtator 2003 in komunikate

Shtëpia e Paqes në Shkodër në bashkëpunim me Konferencën Ipeshkvnore të Shqipërisë, Qendren Drejtësi dhe Paqe si dhe Ministrinë e Kulturës Rinisë dhe Sporteve të Shqipërisë organizon “Konferencën e dytë Ndërkombëtare për paqen” nga data 21 deri më 25 shtator 2003, me pjesmarrjen e grupeve të ndryshme rinore nga Europa Juglindore.
 
Tema e kësaj konference do të jetë: “Si Nënë Tereza me e për më të varfërit, në mes të varfërve”
 
Kemi zgjedhur këtë temë të shtyrë nga momenti i shënjtërimit të Nënë Terezës që do të bëhet me 19 tetor 2003 e cila ia dedikoi jetën e saj të varfërve.
 
Një kujdes të veçantë do të ketë shembulli i jetës së Nënë Terezës, ku në këtë kontekst do të trajtohen dinamikat e paqes dhe të zhvillimit si: njohja reciproke, dialogu, nxitja dhe bashkëpunimi për objektiva konkrete dhe të përbashkët në favor të më të varfërve.
 
Të ftuar në këtë Konferencë janë të rinj nga: Shqipëria, Kosova, Mali i Zi, , Bosnje – Hercegovina, Serbia, Bullgaria, Turqia, Maqedonia, Greqia, Italia, Gjermania, Franca.
 
 
Takimet do të zhvillohen në ambjentet e Fshatit të Paqes në Shkodër.
 
Bashkangjitur kësaj komunikate ju dërgojmë dhe programin e Konferencës
 
 
 
Stafi Organizues i Konferencës së Paqes