Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

Kalendari Dioqezan për Vitin Baritor 2020-2021

Kalendari Dioqezan për Vitin Baritor 2020-2021

“dhe çdo gjuhë të dëshmojë: Jezu Krishti është Zot!…”

Arqidioqeza Metropolitane Shkodër-PultShtator 2020
1 E martë
SH. KOLOMBA
Dita e VI botërore e Lutjes për përkujdesjen ndaj
Krijimit
2 E mërkurë
SH. ELPIDI
3 E enjte
SH. GREGORI I MADH
4 E premte
SH. ROZA
5 E shtunë
SH. TEREZA E KALKUTËS
6 E diel
XXIII DIELA GJ. VITIT
7 E hënë
SH. REGJINA
8 E martë
LINDJA E SH. MARISË VIRGJËR
9 E mërkurë
SH. PJETRI KLAVER
10 E enjte
SH. SALVIO
11 E premte
SH. DIOMEDI
12 E shtunë
EMRI I SHENJTË I VIRGJËRËS MARI
13 E diel
XXIV DIELA GJ. VITIT
14 E hënë
LARTËSIMI I KRYQIT TË SHENITË
Kushtimi i Kishёs nё Gur tё Zi
15 E martë
SH. MARIA VIRGIËRËS E DHIMBSHME
16 E mërkurë
SH. KORNELI DHE ÇIPRIANI
17 E enjte
SH. ROBERT BELARMINI
18 E premte
SH. JOZEFI PREJ KOPERTINO
19 E shtunë
SH. JANUARI
Kushtimi i Kishës në Velipojë
20 E diel
XXV DIELA GJ. VITIT
21 E hënë
SH. MATEU
22 E martë
SH. BASILIA
23 E mërkurë
SH. PIU NGA PIETRALÇINA
24 E enjte
SH. PAQSORI
25 E premte
SH. AURELIA
26 E shtunë
SH. COZMA DHE DAMIANI
27 E diel
XXVI DIELA GJ. VITIT
28 E hënë
SH. VINÇESLAVI; LORENC RUIZ E SH.
29 E martë
SH. MIHAELI, GABRIELI DHE RAFAELI
30 E mërkurë
SH. JERONIMI

Tetor 2020
1 E enjte
SH. TEREZA E JESUZIT FËMIJË
2 E premte
SH. ENGJËJT E ROJËS
3 E shtunë
SH. GERARDI
4 E diel
XXVII DIELA GJ. VITIT – SH. FRANÇESKU I
ASIZIT
5 E hënë
SH. FAUSTINA KOWALSKA
6 E martë
SH. BRUNO
10 urdherimet
7 E mërkurë
SH. MARIA VIRGJËR E RRUZARES
Kushtimi i Kishёs nё Bardhaj
8 E enjte
SH. BENEDIKTA
9 E premte
SH. DIONIZI DHE SH.
10 E shtunë
SH. DANIELI
Keshilli Presbiteral
11 E diel
XXVIII DIELA GJ. VITIT – SH. EMANUELA
12 E hënë
SH. SERAFINI
13 E martë
SH. VENANCI
10 urdherimet
14 E mërkurë
SH. KALISTI I
15 E enjte
SH. TEREZA E AVILËS
16 E premte
SH. EDVIGA, SH. MARGARITA MARIA ALAKOK
17 E shtunë
SH. INJIACI I ANTIOKISË
18 E diel
XXIX DIELA GJ. VITIT – SH. LUKA
Dita Botërore e Misionëve (lëmosha e detyruar)
19 E hënë
SH. GJON, SH. ISAK E SH., SH. PALI I KRYQIT
20 E martë
SH. ADELINA
10 urdherimet
21 E mërkurë
SH. ORSOLA
22 E enjte
SH. GJON PALI II
23 E premte
SH. GJONI NGA KAPISTRANI
24 E shtunë
SH. ANTON M. KLARET
25 E diel
XXX DIELA GJ. VITIT – SH. DARIA
26 E hënë
SH. FLORI
27 E martë
SH. EVARISTI
Fillimi i Novenës në nder të Martirëve të Shqipërisë
10 urdherimet
28 E mërkurë
SH. SIMONI DHE JUDA
Novena në nder të Martirëve të Shqipërisë
29 E enjte
SH. ERMELINDA
Novena në nder të Martirëve të Shqipërisë
30 E premte
SH. GJERMANI
Novena në nder të Martirëve të Shqipërisë
31 E shtunë
SH. LUÇILA
Novena në nder të Martirëve të Shqipërisë

Nentor 2020
1 E diel
TË GJITHË SHENJTËRIT
Novena në nder të Martirëve të Shqipërisë
Dita e shenjtërimit universal
2 E hënë
PËRK. I TË GJITHË BESIMTARËVE TË VDEKUR
Novena në nder të Martirëve të Shqipërisë
3 E martë
SH. MARTINI DE PORRES
Novena në nder të Martirëve të Shqipërisë
4 E mërkurë
SH. KARL BORROMEU
Novena në nder të Martirëve të Shqipërisë
30 pervjetori te Meshes se pare
5 E enjte
LUM VINÇENC PRENNUSHI E SH.
4 pervjetori i shpalljes se te Lume
6 E premte
SH. LEONARDI
7 E shtunë
SH. ERNESTI
8 E diel
XXXII DIELA GJ. VITIT – SH. GOFREDI
9 E hënë
PËRKUSHTIMI I BASILIKËS SË LATERANI
10 E martë
SH. LEONI I MADH
10 urdherimet
11 E mërkurë
SH. MARTINI NGA TOURSI
12 E enjte
SH. JIOZAFATI
Tërheqje shpirtërore
13 E premte
SH. DIEGO
14 E shtunë
SH. NIKOLLA TAVELIQ E SH.
15 E diel
XXXIII DIELA GJ. VITIT – SH. ALBERTI I MADH
Dita botërore e të varfërve – Fillon muaj i bamirësisë
16 E hënë
SH. MARGARITA E SKOCISË
17 E martë
SH. ELIZABETA E HUNGARISË
10 urdherimet
18 E mërkurë
KUSHTIMI I BAZILIKAVE TË SH. PJETRI E SH.
PALIT
19 E enjte
SH. ANJESA E ASIZIT
20 E premte
SH. EDMONDI
21 E shtunë
KUSHTIMI I SH. MARISË VIRGJËR
Dita Botërore të Motrave të klauzurës
Aktivitet thirrore
22 E diel
KRISTHI MBRET I GJITHËSISË – SH. ÇEÇILJA
Muaj i bamirësisë: Dita e shpalljes
23 E hënë
SH. KLEMENTI I, SH. KOLUMBANI
24 E martë
SH. ANDREA DUNG-LAC E SHOKËT
10 urdherimet
25 E mërkurë
SH. KATERINA E ALEKSANDRISË
26 E enjte
SH. LEONARDI PREJ PORTO MAURICIO
27 E premte
SH. VALERIANI, SH. VIRGJLJ
28 E shtunë
SH. JAKOBI PREJ MARKE, SH. TEODORA
Kremtimet për dhjetëvjetorin e Shugurimit të kishës së
Sh. Kollit në Shkodër
29 E diel
I DIELA E ARDHJES – SH. SATURNINI
Muaj i bamirësisë: Dita e lutjes
30 E hënë
SH. ANDREA

Dhjetor 2020
1 E martë
SH. ALBANI
10 urdherimet
2 E mërkurë
SH. BIBIANA
3 E enjte
SH. FRANÇESK KSAVERI
4 E premte
SH. GJONI I DAMASKUT
5 E shtunë
SH. SABA, SH. JULI
6 E diel
II DIELA E ARDHJES – SH. NIKOLLA
Muaj i bamirësisë: Dita e bashkëpunimit
7 E hënë
SH. AMBROZI
8 E martë
ZOJA E PAPËRLYER
9 E mërkurë
SH. GJON DIDAK KUAHT
10 E enjte
ZOJA E LORETOS
Tërheqje shpirtërore
11 E premte
SH. DAMAZI I
Fundjavë thirrore
12 E shtunë
SH. MARIA VIRGJËR E GUADALUPES
Fundjavë thirrore
13 E diel
III DIELA E ARDHJES – SH. LUÇIA
Muaj i bamirësisë: Dita e Caritas-it Dioqezan
14 E hënë
SH. GJONI I KRYQIT
15 E martë
SH. GJONI I KRYQIT
10 urdherimet
16 E mërkurë
SH. ADELAJDE
Fillimi i Novenës së Krishtlindjes
17 E enjte
SH. LAZRI
18 E premte
SH. GRACIANI
19 E shtunë
SH. ANASTAZI I
Aktivitet thirrore
20 E diel
IV DIELA E ARDHJES – SH. ABRAHAMI
21 E hënë
SH. PJETËR KANIZI
22 E martë
SH. FLAVIANI
10 urdherimet
23 E mërkurë
SH. GJONI NGA KETY
24 E enjte
SH. DELFINI
25 E premte
KRISHTLINDJA
26 E shtunë
SH. SHTJEFNI
27 E diel
FAMILJA E SHENJTË – SH. GJONI AP.
28 E hënë
SHENJTËRIT E PAFAJSHËM
29 E martë
SH. TOMA BEKET
30 E mërkurë
SH. EUXHENI NGA MILANO
31 E enjte
SH. SILVESTRI I
Kushtimi i Kishes ne Rrjolle- Velipoje

Janar 2021
1 E premte
SH. MARIA VIRGJËR, HYJLINDËSE
Dita Botërore e Paqes
2 E shtunë
SH. BAZILI DHE GREGORI NAZIANCEN
3 E diel
II DIELA E KRISHTLINDJES – Emri tejet i shenjtë i
Jezusit
4 E hënë
SH. ANGELA PREJ FOLIGNO
5 E martë
SH. AMELIA
6 E mërkurë
DËFTIMI E ZOTIT
Dita Botërore e fëmijëve Misionar
7 E enjte
SH. RAJMONDI
8 E premte
SH. LORENCI GJUSTINIANI
9 E shtunë
SH. ADRIANI
10 E diel
PAGËZIMI I ZOTIT – SH. ALDO
11 E hënë
SH. IGJINI
12 E martë
KUSHTIMI KUSHTIMI I KISHËS KATEDRALE
Angazhimi dioqezan
13 E mërkurë
SH ILARI
14 E enjte
SH. FELIKSI
Tërheqje shpirtërore
15 E premte
SH. MAURI
16 E shtunë
SH. DONATI
Aktivitet thirrore
17 E diel
II DIELA GJ. VITIT – SH. ANTONI, ABAT
Dita për dialog mes Katolikëve dhe Hebrenjve
18 E hënë
SH. MARGARITA E HUNGARISË
Java e lutjes për Bashkimin e të Krishterëve
19 E martë
SH. MAKARI
Java e lutjes për Bashkimin e të Krishterëve
10 urdherimet
20 E mërkurë
SH. FABIANI; SH. SEBASTIANI
Java e lutjes për Bashkimin e të Krishterëve
21 E enjte
SH. ANJEZA
Java e lutjes për Bashkimin e të Krishterëve
22 E premte
SH. VINÇENCI
Java e lutjes për Bashkimin e të Krishterëve
23 E shtunë
SH. EMERENCIANA
Java e lutjes për Bashkimin e të Krishterëve
24 E diel
III DIELA GJ. VITIT – SH. FRANÇESKU I SALEZIT
Java e lutjes për Bashkimin e të Krishterëve
25 E hënë
KTHIMI I SH. PALIT
Java e lutjes për Bashkimin e të Krishterëve
26 E martë
SH. TIMOTEU DHE TITI
10 urdherimet
27 E mërkurë
SH. ANXHELA MERIÇI
28 E enjte
SH. TOMA I AKUINIT
29 E premte
SH. VALERI
30 E shtunë
SH. MARTINA
31 E diel
IV DIELA GJ. VITIT – SH. GJON BOSKO
Dita Botërore të Sëmurëve me lebër

Shkurt 2021
1 E hënë
SH. VERDIANA
Vigjilja e jetes se Kushtuar
2 E martë
KUSHTIMI I KRISHTIT NË TEMPULL
Dita Botërore e Jetës së Kushtuar
3 E mërkurë
SH. VLASH
4 E enjte
SH. GILBERTI
5 E premte
SH. AGATA
Keshilli Presbiteral
6 E shtunë
SH. PAL MIKI E SH.
7 E diel
V DIELA GJ. VITIT – I LUMI PIO IX
8 E hënë
SH. JERONIM EMILIANI, SH. JOZEPINA BAKHITA
9 E martë
SH. SABINI
10 urdherimet
10 E mërkurë
SH. SKOLASTIKA
11 E enjte
SH. MARIA VIRGJËR E LURDIT
Dita Botërore e të Sëmurëve
Tërheqje shpirtërore
12 E premte
SH. MARTIRET E ABITENE
13 E shtunë
SH. JORDANI
14 E diel
VI DIELA GJ. VITIT – SH. ÇIRILI DHE METODI
15 E hënë
SH. FAUSTU
16 E martë
SH. JULIANA
10 urdherimet
17 E mërkurë
E MËRKURA E PËRHIME – SH. 7 THEMELUESIT
E URDHËRIT TË SHERBËTORËVE TË SH. MARISË
V.
18 E enjte
SH. SIMONI
19 E premte
SH. KONRADI
20 E shtunë
SH. GJAÇINTA MARTO
Aktivitet thirrore
21 E diel
I E KRESHMËVE – SH. PIETËR DAMIANI
22 E hënë
KATEDRA E SH. PJETRIT
23 E martë
SH. POLIKARPI
10 urdherimet
24 E mërkurë
SH. ETELBERTI
Katekezat kreshmore per te rinj
25 E enjte
SH. ÇEZARI
26 E premte
SH. VIKTORI
27 E shtunë
SH. GABRIELI
28 E diel
II E KRESHMËVE – SH. ROMANI, SH. OZVALDO

Mars 2021
1 E hënë
SH. SILVIO DHE SH.
2 E martë
SH. ANJEZA E BOEMIËS
10 urdherimet
3 E mërkurë
SH. KUNEGONDA
Katekezat kreshmore per te rinj
4 E enjte
SH. KAZIMIRI
5 E premte
SH. ADRIANI, SH. SILVANI
6 E shtunë
SH. KOLETA BOYLET
7 E diel
III E KRESHMËVE – SH. PERPETUA DHE
FELIÇITA
8 E hënë
SH. GJONI I HYJIT
9 E martë
SH. FRANÇESKA ROMAKE
10 urdherimet
10 E mërkurë
SH MAKARI
Katekezat kreshmore per te rinj
11 E enjte
SH. KOSTANDINI
Tërheqje shpirtërore
12 E premte
SH. LUIGJ ORIONI
Fundjavë thirrore
13 E shtunë
SH. PATRICIA
Fundjavë thirrore
14 E diel
IV E KRESHMËVE – SH. MATILDA
15 E hënë
SH. LUIZA DE MARILLAC
16 E martë
SH. ERIBERTI, SH. ADELAJDE
10 urdherimet
17 E mërkurë
18 E enjte
SH. ÇIRILI I JERUZALEMIT
Katekezat kreshmore per te rinj
19 E premte
SH. JOSEFI
20 E shtunë
SH. NIKETA
Aktivitet thirrore
21 E diel
V E KRESHMËVE – SH. NIKOLLA NGA FLUE
22 E hënë
23 E martë
SH. TURIBI I MOGROVEJO
10 urdherimet
24 E mërkurë
SHËN KATERINA E SUEDISË
Dita e lutjes dhe agjërim në kujtim të Martirëve
Misionar
25 E enjte
LAJMËRIMI I ZOTIT
26 E premte
SH. EMANUELI
27 E shtunë
SH. RUPERTI
Dita Rinore Dioqezane
28 E diel
E DIELA E LARIT – SH. SISTI
Dita Botërore e Rinisë
29 E hënë – E HËNA E MADHE
SH. LONGJNI
30 E martë – E MARTA E MADHE
SH. GJONI KLIMK
31 E mërkurë – E MËRKURA E MADHE
SH. BENJAMINI

Prill 2021
1 E enjte – E ENJTA E MADHE
SH. ALVARO, SH. UGO
2 E premte – E PREMTJA E MADHE
SH. FRANÇESKU NGA PAULA
3 E shtunë – E SHTUNA E MADHE
SH. IRENA
4 E diel – PASHKËT – NGJALLIA E ZOTIT
SH. ISIDORI
5 E hënë – E HËNA E PASHKËVE
SH. VINÇENC FERRER
6 E martë – E MARTA E PASHKËVE
SH. PAULI LE BAO TINH
7 E mërkurë – E MËRKURA E PASHKËVE
SH. GJON PAG. DE LA SALLE
8 E enjte – E ENJTA E PASHKËVE
SH. DIONIGJI
9 E premte – E PREMTJA E PASHKËVE
SH. LIBORI
Dita për Tokën e Sh. (lëmosha e detyruar)
10 E shtunë – E SHTUNA E PASHKËVE
SH. MAGDALENE PREJ KANOSSA
11 E diel
II E PASHKËVE – SH. STANISLAVI
12 E hënë
SH. JOSEFI MOSKATI
13 E martë
SH. MARTINI I
10 urdherimet
14 E mërkurë
SH. VALERIANI
15 E enjte
SH. ABONDI
Tërheqje shpirtërore
16 E premte
SH. BERNADETE SOUBIROUS
17 E shtunë
SH. AKACI PREJ MILITENE
Aktivitet thirrore
18 E diel
III E PASHKËVE
19 E hënë
SH. LUANI IX
20 E martë
SH. NIKETES
10 urdherimet
21 E mërkurë
SH. ANSELMI
22 E enjte
SH ADALBERTI
23 E premte
SH. GJERGJI
Animimi thirror
24 E shtunë
SH. FIDELI I SINGMARINGENIT
Animimi thirror
25 E diel
IV E PASHKËVE (Bariu i mirë) – SH MARKU
Dita Botërore e lutjes për Thirrjet
Animimi thirrore
26 E hënë
ZOJA E KËSHILLIT TË MIRË
27 E martë
SH. TEODORI
10 urdherimet
28 E mërkurë
SH. PJETËR CH.; SH. LUIGJ M. GRI. MONTF.
29 E enjte
SH KATERINA NGA SIENA
30 E premte
SH. DONATI, SH. PIU V

Maj 2021
1 E shtunë
SH. JOZEFI PUNËTOR
2 E diel
V E PASHKËVE – SH. ATANAZI
3 E hënë
SH. FILIPI DHE JAKOBI
4 E martë
SH. FLORIANI
10 urdherimet
5 E mërkurë
SH. ANXHELO NGA JERUSALEMI
6 E enjte
SH. DOMENIK SAVIO
7 E premte
SH. FLAVIO
8 E shtunë
SH. VIKTORI
9 E diel
VI E PASHKËVE – SH. IZAIA PROFET
10 E hënë
SH. ALFI
11 E martë
SH. INJACI NGA LAKONI
10 urdherimet
12 E mërkurë
SH. NEREU E AKILEU; SH. PANKRACI
13 E enjte
SH. MARIA VIRGJËR E FATIMËS
Tërheqje shpirtërore
14 E premte
SH. MATIA
15 E shtunë
SH. SOFIA
Aktivitet thirrore
16 E diel
SHËLBUEMI – TË NGJITURIT NË QIELL
SH. MARGARITA
Kushtimi i Kishёs nё Shёldi
Dita Botërore e Komunikimit Social
17 E hënë
SH. PASKUALE BAYLON
18 E martë
SH. GJONI, I
10 urdherimet
19 E mërkurë
SH. ÇELESTINI V
20 E enjte
SH. BERNARDINI
21 E premte
SH. KRISTOFORI MAGALLANES DHE SH.
22 E shtunë
SH. RITA NGA KASHA
Vigjilja e Rrёshajёve
23 E diel
RRËSHAJËT – SH. GJONI I PRADOS
24 E hënë
S. MARISË VIRGJËR NDIHMËTARE
25 E martë
SH. BEDA
10 urdherimet
26 E mërkurë
SH. FILIPI NERI
27 E enjte
SH. AUGUSTINI NGA KANTERBERY
28 E premte
SH. GULJELMI, SH. MARINA
29 E shtunë
SH. MAKSIMI
30 E diel
TRINIA E SHENJTË – SH. ZHAN D’ARK
31 E hënë
VIZITA E SH. MARISË VIRGJËR

Qershor 2021
1 E martë
SH. JUSTINI
10 urdherimet
2 E mërkurë
SH. MARÇELINI DHE PJETRI
3 E enjte
SH. KARL LWANGA DHE SH.
Kushtimi i Kishёs nё Rragam
4 E premte
SH. KUIRINI
5 E shtunë
SH. BONIFACI
6 E diel
KORPI E GJAKU I KRISHTIT – SH. NORBERTI
7 E hënë
SH. EUXHENIA
8 E martë
SH. ARMANDI
10 urdherimet
9 E mërkurë
SH. EFREMI
10 E enjte
SH. MARIA VIRGJËR NËNA E KISHËS
11 E premte
ZEMRA E SHENITË E JEZUSIT – SH. BARNABA
Dita Botërore e lutjes per shenjtërimin meshtarak
12 E shtunë
ZEMRA E PAPËRLYER E SH. M. V. – SH. GASPRI
13 E diel
XI DIELA GJ. VITIT – SH. ANTONI I PADOVËS
14 E hënë
SH. ELISEI PROFET
15 E martë
SH. VITI
10 urdherimet
16 E mërkurë
SH. AURELIANI NGA ARLES
17 E enjte
SH. IZAURI, INOCENTI, FELIKSI, HERMI,
PELEGRINI E BAZILI
18 E premte
SH. KALOGJERI
19 E shtunë
SH. ROMUALDI
20 E diel
XII DIELA GJ. VITIT
Kushtimi i kishёs nё Rrenc
21 E hënë
SH. LUIGJ GONZAGA
22 E martë
SH. NIKETA, GJONI F., TOMË M., PAULINI
10 urdherimet
23 E mërkurë
SH. JOSEFI KAFASSO
24 E enjte
LINDJA E SH. GJON PAGËZUESIT
25 E premte
SH. GULIELMI, ABAT
26 E shtunë
SH. JOSÉ MARIA ESCRIVÀ, SH. VIRGJILI
27 E diel
XIII DIELA GJ. VITIT- SH. ÇIRILI I
ALEKSANDRISË
Dita për Bamirësinë e Papës (lëmosha e detyruar)
28 E hënë
SH. IRENEU
29 E martë
SH. PJETRI E PALI
30 E mërkurë
SH. MARTIRËT E PARË TË ROMËS
Kushtimi i kishes në Reҁ – Velipojё

Korrik 2021
1 E enjte
SH. THEOBALDI
2 E premte
SH. OTONE
3 E shtunë
SH. TOMA
4 E diel
XIV DIELA GJ. VITIT – SH. ELIZABETA E
PORTUG.
5 E hënë
SH. ANTON MARIA ZAKARIA
6 E martë
SH. MARIA GORETI
10 urdherimet
7 E mërkurë
SH. ASHTI
8 E enjte
SH. KLAUDIO
9 E premte
SH. AUGUSTIN ZHAO RONG E SH.
10 E shtunë
SH. FELIÇITA
11 E diel
XV DIELA GJ. VITIT – SH. BENEDIKTI
Takimi thirrore
12 E hënë
SH. VERONIKA
Takimi thirrore
13 E martë
SH. ENRIKU
Takimi thirrore
14 E mërkurë
SH. KAMILI DE LELLIS
Takimi thirrore
15 E enjte
SH. BONAVENTURA
16 E premte
SH. MARIA VIRGJËR E MALIT KARMEL
17 E shtunë
SH. ALESIO
18 E diel
XVI DIELA GJ. VITIT – SH. KALOXHERO
19 E hënë
SH. SIMAKU
20 E martë
SH. APOLINARI
21 E mërkurë
SH. LORENCI NGA BRINDIZI
22 E enjte
SH. MARIA MAGDALENË
23 E premte
SH. BRIGITA
24 E shtunë
SH. SHARBELI MAKLUF
25 E diel
XVII DIELA GJ. VITIT – SH. JAKOBI
26 E hënë
SH. PRENDA
27 E martë
SH. JOAKINI DHE ANA
28 E mërkurë
SH. NAZARI
29 E enjte
SH. MARTA
30 E premte
SH. PJETËR KRISOLOGU
31 E shtunë SH. INJACI I LOJOLËS

Gusht 2021
1 E diel
XVIII DIELA GJ. VITIT – SH. ALFONS M. DE LIGUORI
2 E hënë
SH. EUZEBI NGA VERÇELI – PAJTORJA E ASIZIT
3 E martë
SH. LIDIA
4 E mërkurë
SH. GJON MARIA VIANNEY
5 E enjte
KUSHTIMI I BASILIKËS SË SH. M. V.
6 E premte
SHNDËRRIMI I ZOTIT
7 E shtunë
SH. SIKSTI II E SH. GAETANI
8 E diel
XVIX DIELA GJ. VITIT – SH. DOMINIKU
9 E hënë
SH. TEREZA BENEDIKTA E KRYQIT
10 E martë
SH. LORENCI
11 E mërkurë
SH. KLARA
12 E enjte
SH. GJONIA FRANÇESKA DE CHANTAL
13 E premte
SH. URSIQINI; SH. PONCIANI; SH. HIPOLITI
14 E shtunë
SH. MAKSIMILIAN MARIA KOLBE
15 E diel
TË NGRITURIT E SH. MARISË V. NË QIELL
16 E hënë
SH. SHTJEFNI I HUNGARISË; SH. RROKU
Kushtimi i kishës në Bajzë
17 E martë
SH. GJACINTI
18 E mërkurë
SH. HELENA
Kushtimi i kishës në Rranxa
19 E enjte
SH. GJONI EUDES
20 E premte
SH. BERNARDI
21 E shtunë
SH. PIU X
22 E diel
XXI DIELA GJ. VITIT – SH. MARIA V. MBRETËRESHË
23 E hënë
SH. ROZA NGA LIMA
24 E martë
SH. BARTOLOMEU
25 E mërkurë
SH. LUDOVIKU; SH. JOZEF DE CALASANZ
26 E enjte
SH. ALEKSANDRI (SHLEDRI)
27 E premte
SH. MONIKA
28 E shtunë
SH. AUGUSTINI
29 E diel
XXII DIELA GJ. VITIT
MARTIRIZIMI E SH. GJON PAGËZUESIT
30 E hënë
SH. GAUDENCIA
31 E martë – SH. ARISTIDE