Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

Paraqitja e dy vëllimeve te librit, Imzot Vinçens Prenndushi me Shokë Martirë

Paraqitja e dy vëllimeve te librit, Imzot Vinçens Prenndushi me Shokë Martirë, të autorit Atë Leonardo Di Pinto O.F.M.

Shkodër – 26 Tetor 2016 ora 18:30 – Salla “Kardinal Koliqi”

Tiranë – 31 Tetor 2016ora 11:30 – Universiteti “Zoja e Këshillit të Mirë”

Fjala e Hapjes:

Imzot Angelo Massafra ofm

          Arqipeshkëv Metropolit Shkodër – Pult

Ndërhyjnë:

  • Atë Mario Imperatori S.I.

          Drejtor i Institutit te Filozofisë dhe Teologjisë. Profesor i Dogmatikes dhe i Historisë së Kishës

             “Vështrim teologjik mbi jetën dhe veprën e martireve”

  • Dr. Nevila Nika

          Universiteti Europian i Tiranës

             “Martiret e Kishës e Kombit, pjese e thesarit dokumentar kombëtar”

  • Dr. Nertila Ljarja Haxhia

          Historiane, Pedagoge ne Fakultetin e Historisë pranë Universitetit te Shkodrës “Luigj Gurakuqi”

             “Fakte historike që hedhin drite mbi jetën dhe veprën e martireve”

Deshmi:

  • Dom Gjergj Simoni

          Meshtar, ish i burgosur politik:

              “Dëshmi personale të një bashkëkohësi dhe bashkëvuajtësi”

Moderatore: Loreta Toma