Laik

Djali i Sadikut, mysliman, dhe i Lenës, katolike, lindi në Vuthaj (Kosovë) më 12.02.1919. U pagëzua kur ishte 10 vjeç, pas vdekjes së të atit. I martuar me Marije Vatën në shtator të vitit 1944, djali i vetëm që patën, të cilin e quajtën Gaspër, lindi 21 ditë pas arrestimit të tij dhe Qerimi nuk e pa kurrë atë. I dioqezës së Shkodrës, tani Shkodër-Pult. U arrestua dhe u burgos në Shkodër më 03.12.1945. U dënua me vdekje më 22.02.1946. U pushkatua në Shkodër, në orën 5 të mëngjesit, më 04.03.1946, dhe u la aty, së bashku me Atë Danjel Dajanin S.I., Atë Giovanni Fausti-n S.I., Atë Gjon Shllakun O.F.M., Seminaristin Mark Çuni, të riun Gjelosh Lulashi e të tjerë.

 

It.

Laico

Figlio di Sadik, musulmano, e di Lenë, cattolica, nacque a Vuthaj (Kossovo) il 12.02.1919. Fu battezzato a dieci anni circa, dopo la morte del padre. Coniugato con Marije Vata nel settembre 1944, l’unico figlio che ebbe, cui fu dato il nome di Gaspër, nacque 21 giorni dopo il suo arresto e non lo vide neppure. Della diocesi di Scutari, ora Scutari-Pult. Arrestato e imprigionato a Scutari il 03.12.1945. Fu condannato a morte il 22.02.1946. Fu fucilato a Scutari alle ore 5 del mattino di lunedì 4.03.1946, e lì abbandonato, insieme a P. Danjel Dajani S.I., P. Giovanni Fausti S.I., P. Gjon Shllaku O.F.M., il giovane Gjelosh Lulashi e altri.