Seminarist

Lindi në Rranxa të Bushatit më 30.09.1919. Shkollën fillore e bëri në vendlindje dhe pastaj i vazhdoi studimet në Seminarin Papnor Shqiptar. Seminarist, ndiqte vitin e tretë të Teologjisë. U arrestua më 07.12.1945 dhe u burgos në Shkodër. U dënua me vdekje më 22.02.1946. U pushkatua në Shkodër, në orën 5 të mëngjesit, më 04.03.1946, dhe u la aty, së bashku me Atë Danjel Dajanin S.I., Atë Giovanni Fausti-n S.I., Atë Gjon Shllakun O.F.M., të rinjtë Qerim Sadiku, Gjelosh Lulashi e të tjerë.

 

It.

Seminarista

Nacque a Rranxa di Bushat il 30.09.1919. Ha frequentato le scuole primarie al suo paese e poi presso il Seminario Pontificio Albanese. Seminarista, frequentava il terzo anno del corso teologico. Fu arrestato il 07.12.1945 e imprigionato a Scutari. Fu condannato a morte il 22.02.1946. Fu fucilato a Scutari alle ore 5 del mattino di lunedì 04.03.1946, e lì abbandonato, insieme a P. Danjel Dajani S.I., P. Giovanni Fausti S.I., P. Gjon Shllaku O.F.M., i giovani Qerim Sadiku e Gjelosh Lulashi e altri.