Laik

Lindi në Ndreaj të Shoshit (Dukagjin) më 02.09.1925. I dioqezës së Pultit, tani Shkodër-Pult. Qysh në moshën 7 vjeçare ka ndjekur shkollat në Shkodër te Fretërit Minorë dhe pastaj në Seminarin Papnor Shqiptar. Ushtarak. Ishte Sekretar i Spitalit Ushtarak të Shkodrës. U arrestua dhe u burgos në Shkodër më 03.12.1945. U dënua me vdekje më 22.02.1946. U pushkatua në Shkodër, në orën 5 të mëngjesit, më 04.03.1946, dhe u la aty, së bashku me Atë Danjel Dajanin S.I., Atë Giovanni Fausti-n S.I., Atë Gjon Shllakun O.F.M., Seminaristin Mark Çuni, të riun Qerim Sadiku e të tjerë.

 

It.

Laico

Nacque a Ndreaj di Shosh nel Dukagjin il 02.09.1925. Della diocesi di Pult, ora Scutari-Pult. Dall’età di sette anni ha frequentato le scuole a Scutari presso i frati minori e poi presso il Pontificio Seminario Albanese. Militare. Era segretario dell’ospedale militare di Scutari. Fu arrestato e imprigionato a Scutari il 03.12.1945. Fu condannato a morte il 22.02.1946. Fu fucilato a Scutari alle ore 5 del mattino di lunedì 04.03.1946, e lì abbandonato, insieme a P. Danjel Dajani S.I., P. Giovanni Fausti S.I., P. Gjon Shllaku O.F.M., il giovane Qerim Sadiku e altri.