Laik

Lindi në Kodër Qurk të Iballës (Pukë) më 13.08.1916. Ishte martuar me Prenda Alija Kamerin prej tetorit të vitit 1934. Bujk dhe tregtar. Kryefamiljar. I dioqezës së Sapës. U arrestua në Iballë dhe u burgos në Shkodër më 24.12.1945. U dënua me vdekje më 22.02.1946. U pushkatua në Shkodër, në orën 5 të mëngjesit, më 04.03.1946, dhe u la aty, së bashku me Atë Danjel Dajanin S.I., Atë Giovanni Fausti-n S.I., Atë Gjon Shllakun O.F.M., Seminaristin Mark Çuni, të rinjtë Qerim Sadiku, Gjelosh Lulashi e të tjerë.

 

It.

Laico

Nacque Kodër Qurk di Iballë (Pukë) il 13.08.1916. Era coniugato con Prenda Alija Kameri dall’ottobre del 1934. Agricoltore e commerciante. Capo famiglia. Della diocesi di Sappa. Fu arrestato a Iballe di Puka e imprigionato a Scutari il 24.12.1945. Fu condannato a morte il 22.02.1946. Fu fucilato a Scutari alle ore 5 del mattino di lunedì 04.03.1946, e lì abbandonato, insieme a P. Danjel Dajani S.I., P. Giovanni Fausti S.I., P. Gjon Shllaku O.F.M., i giovani Qerim Sadiku, Gjelosh Lulashi e altri.