Lindi në Shkodër më 03.11.1891. Pasi bëri shkollën fillore dhe atë të mesme hyri në Seminarin e Shkodrës dhe më pas shkoi në Insbruk (Austri). U shugurua meshtar në Shkodër më 24.04.1916. Qe Sekretar i arqipeshkvit të Shkodrës, Imzot Jak Serreqit; zëvendës-famullitar i kishës Katedrale të Shkodrës; famullitar i Barbullushit (Jush e Mal i Jushit), Bogës, Shkrelit dhe Sheldisë. U arrestua në Sheldi dhe u burgos në Shkodër më 04.02.1945. U dënua me vdekje pa gjyq dhe u pushkatua më 25.03.1945. Trupi i tij u zhvarros prej varrezave katolike të Shkodrës me rastin e Lumnimit.

 

It.

Nacque a Scutari il 03.11.1891. Dopo aver frequentato le scuole Elementari e le Medie, entrò nel Seminario di Scutari, e in seguito a Innsbruck (Austria). Fu ordinato sacerdote a Scutari il 24.04.1916. E’ stato segretario dell’Arcivescovo di Scutari, Mons. Jak Serreqi; vice parroco della cattedrale di Scutari; parroco di Barbullush (Jush e Mal i Jushit), di Bogë, di Shkrel e di Sheldi. Fu arrestato a Sheldi e fu incarcerato a Scutari il 04.02.1945. Fu condannato a morte senza processo. La sentenza capitale fu eseguita per fucilazione, il 25.03.1945. Il suo corpo è stato traslato da cimitero cattolico di Scutari in occasione della Beatificazione.