Lindi në Worringen (Gjermani) më 02.08.1906. I dioqezës së Durrësit, tani Tiranë-Durrës. Filozofinë e bëri në Shën Augustin dhe Teologjinë në Mölding (Vjenë-Austri). U shugurua meshtar në Mynih më 21.06.1936. Kur erdhi në Shqipëri punoi në Kthellë, pastaj prej vitit 1937 qe famullitar në Perlat dhe prej vitit 1943 në Jubë të Durrësit. U arrestua në Shijak në fillim të shkurtit të vitit 1945. U burgos në Tiranë, ku u dënua me dy vjet burg dhe u mbyll në burgun e sigurisë së lartë të kriminelëve të luftës. E vranë me armë ndërsa e lëshuan të arratisej më 16.11.1946.

 

It.

Nacque a Worringen (Germania) il 02.08.1906. Della diocesi Durazzo, ora Tirana-Durazzo. Ha fatto il corso filosofico a St. Augustin e quello teologico a Mölding, Vienna. Fu ordinato sacerdote a Monaco di Baviera il 21.06.1936. Al suo arrivo in Albania lavorò a Kthellë, poi dal 1937 fu parroco a Perlat e dal 1943 a Jubë di Durazzo. Fu arrestato a Shijak nei primi giorni di febbraio 1945. Fu imprigionato a Tirana, dove fu condannato a 2 anni di carcere e rinchiuso nel carcere speciale dei criminali di guerra. Fu ucciso per fucilazione mentre lo facevano fuggire il 16.11.1946.