Lindi në Malkolaj (Velipojë) më 16.11.1917. Shkollën fillore e bëri në vendlindje. Ndoqi Seminarin Papnor Shqiptar të Shkodrës. Studioi Filozofi e Teologji në Kolegjin Urban të Propagandës Fide të Romës dhe në Kastel Gandolfo të Romës. U shugurua meshtar në Kastel Gandolfo më 20.12.1942. U emërua famullitar i Pulajve (Velipojë), i Dajçit të Bregut të Bunës dhe i Malkolajve. U arrestua dy herë, në Pulaj të Velipojës më 1948 dhe në Dajç më 07.11.1958 dhe u burgos në Shkodër. U dënua me vdekje më 27.04.1959 dhe u pushkatua në Breg të Liqenit më 12.05.1959. Trupi i tij është zhvarrosur prej varrezave të Dajçit të Bregut të Bunës me rastin e Lumnimit.

It.

Nacque a Malkolaj (Velipojë) il 16.11.1917. Ha frequentato le scuole primarie nel suo paese, poi è entrato nel Seminario Pontificio Albanese di Scutari e infine ha studiato Filosofia e Teologia nel Collegio Urbano di Propaganda Fide di Roma, prima, e di Castel Gandolfo, dopo. Fu ordinato sacerdote a Castel Gandolfo il 20.12.1942. Fu parroco di Pulaj (Velipojë), di Dajç di Bregu i Bunës e di Malkolaj. Fu arrestato due volte, a Pulaj nel 1948 e a Dajç il 07.11.1958 e imprigionato a Scutari. Fu condannato a morte il 27.04.1959 e fu fucilato a Breg i Liqenit (=sulla riva del fiume) il 12.05.1959. Il suo corpo è stato traslato dal cimitero di Dajç di Bregu i Bunës in occasione della Beatificazione.