Lindi në Kthellë (Mirditë) më 26.07.1908. I dioqezës së Durrësit. U shugurua meshtar më 26.04.1932. Pas shugurimit u emërua famullitar i Shna Prendes në Kurbin, pastaj i katedrales së Shën Luçisë në Durrës, pastaj Kancelar i arqipeshkvit dhe Sekretar i Imzot Vinçenc Prennushit. U arrestua në Durrës më 18.05.1947, një ditë përpara Imzot Vinçenc Prennushit (19.05.1947) dhe po aty u burgos. U gjykua në Durrës më 29.08.1947 dhe u dënua me vdekje më 24.12.1947. Pa bërë një vit të plotë burg, u pushkatua pranë Porto Romanos në Durrës, më 09.03.1948.

 

It.

Nacque a Kthellë (Mirditë) il 26.07.1908. Della diocesi di Durazzo. Fu ordinato sacerdote il 26.04 1932. Dopo l’ordinazione è stato parroco di S. Prenda a Kurbin, poi della Cattedrale di Santa Lucia in Durazzo, Cancelliere arcivescovile e Segretario di Mons. Vinçenc Prennushi. Fu arrestato a Durazzo il 18.05.1947, il giorno avanti in cui fu arrestato Mons. Vinçenc Prennushi (19.05.1947), e lì imprigionato. Fu processato a Durazzo il 29.08.1947 e condannato a morte il 24.12.1947. Dopo neppure un anno di carcere, fu fucilato presso il porto romano di Durazzo, il 09.03.1948.