Lindi në Blinisht të Zadrimës më 02.12.1906. Studioi në Seminarin Papnor Shqiptar të Shkodrës, Filozofi e Teologji studioi në Kieri (Itali), pranë Jezuitëve. U shugurua meshtar në Kieri më 15.07.1938. Pjesë e Misionit Shëtitës së Jezuitëve. Mësues i gjuhës latine, greke dhe asaj shqipe, i filozofisë dhe i matematikës pranë Seminarit Papnor Shqiptar. Drejtor i revistës “Lajmëtari”. Prej datës 27.09.1945 Rektor i këtij Seminari dhe i Kolegjit Saverian deri në pushkatim. U arrestua më 31.12.1945 dhe u dënua më 22.02.1946. U pushkatua në Shkodër, në orën 5 të mëngjesit, më 04.03.1946, dhe u la aty, së bashku me të sivëllain Atë Giovanni Fausti-n S.I., Atë Gjon Shllakun O.F.M., Seminaristin Mark Çuni, të rinjtë Qerim Sadiku, Gjelosh Lulashi e të tjerë.

 

It.

Nacque a Blinisht di Zadrima il 02.12.1906. Ha frequentato le scuole presso il Pontificio Seminario Albanese di Scutari e Filosofia e Teologia a Chieri (TO), presso i Gesuiti. Fu ordinato sacerdote a Chieri (TO) il 15.07.1938. Membro della Missione Volante dei gesuiti. Docente di latino, greco, filosofia, matematica e lingua albanese nel Pontificio Seminario Albanese. Direttore della rivista “Lajmëtari” (Messaggero del S. Cuore). Dal 27.09.1945 Rettore dello stesso Seminario e del Collegio Saveriano fino alla fucilazione. Fu arrestato il 31.12.1945. Fu condannato a morte il 22.02.1946. Fu fucilato a Scutari alle ore 5 del mattino di lunedì 04.03.1946, e lì abbandonato, insieme al confratello P. Giovanni Fausti S.I., P. Gjon Shllaku O.F.M., il Sem. Mark Çuni, i giovani Qerim Sadiku e Gjelosh Lulashi e altri.