Lindi në Shkodër më 02.10.1894. Ndoqi të gjitha shkollat e Fretërve Minorë të Shkodrës, kurse liceun e bëri në Salisburg dhe Filozofinë e Teologjinë në Insbruk (Austri). U shugurua meshtar më 02.08.1918. Dha mësim gjuhë shqipe dhe latine në Gjimnazin Illyricum të Fretërve Minorë. Punoi në famullitë e Toplanës, Palçit, Shalës, Bushkashit, Planit dhe Rubikut. U arrestua në Rubik, në kuvendin ku ishte Epror, dhe u burgos në Shkodër më 22.10.1946. Vdiq në burgun e Shkodrës, prej torturave, përpara se të dënohej, më 02.12.1946.

 

It.

Nacque a Scutari il 02.10.1894. Frequentò tutte le scuole presso i frati minori a Scutari, il liceo a Salisburgo e gli studi filosofici e teologici a Innsbruck (Austria). Fu ordinato sacerdote il 02.08.1918. Insegnò albanese e latino nel Ginnasio Illyricum dei Frati Minori. Operò nelle parrocchie di Toplanë, Palç, Shalë, Bushkash, Plan e Rubik. Fu arrestato a Rubik, del cui convento era Superiore, e imprigionato a Scutari il 22.10.1946. Morì in carcere a Scutari, in seguito alle torture, prima di essere condannato, il 02.12.1946.